Termeni si conditii


Termenii si Conditiile prezentate mai jos se vor aplica tuturor vizitatorilor, potentialor clienti sau clienti ai  site-ului aerconditionatrapid.com, proprietate a SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL. Orice relatie Cumparator - Vanzator se va desfasura conform termenilor si conditiilor de mai jos, cu exceptia cazului cand exista o intelegere expresa scrisa si acceptata de ambele parti.

Definitia termenilor utilizati

1. Site - reprezinta magazinul online aerconditionatrapid.com, proprietate a SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL, prin intermediul caruia Vanzatorul prezinta produsele si serviciile oferite

2. Vanzator - prin acest termen se intelege SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL, CUI: RO 36321559, J40/9659/2016, sediu social: str. Olimpiadei nr. 20, sector 2, Bucuresti, 

3. Produse si servicii - produsele si serviciile prezentate de vanzator pe site

4. Specificatii - caracteristicile tehnice ale produselor prezentate pe site in dreptul fiecarui produs sau pe un grup de produse


Site-ul aerconditionatrapid.com

Site-ul aerconditionatrapid.com este proprietatea vanzatorului, cu drepturi depline asupra continutului site-ului. Cumparatorul are drept de utilizare a site-ului strict in scop de informare asupra produselor prezentate, iar copierea de informatii / imagini si descrieri reprezinta o utilizare abuziva.

Toate specificatiile produselor sunt furnizate de importatorii / producatorii respectivelor produse, astfel vanzatorul nu isi asuma evetualele diferente intre caracteristicile reale si cele prezentate pe site.

Disponibilitatea produselor afisate se poate modifica in orice moment, astfel incat exista probabilitatea ca un produs cumparat aflat in stoc in momentul lansarii comenzii, sa nu mai poata fi livrat din cauza lipsei pe stoc.

Preturile afisate sunt preturi informative si se pot modifica in orice moment. Se poate considera un acord pentru pret numai dupa confirmarea telefonica a comenzii si emiterea facturii fiscale.

Imaginile aflate pe site au rol informativ si nu reprezinta un angajament din partea vanzatorului. 


Comanda online

Comanda online se poate face numai dupa completarea campurilor cu datele cumparatorului si acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a site-ului.

Comanda online nu reprezinte o garantie ca produsul cumparat va fi livrat, va avea acelasi pret si va fi montat de catre vanzator. Comanda ferma si sigura va fi confirmata telefonic, in care se va verifica acuratetea datelor de facturare, termenelor de livrare, disponibilitatii produsului si pretul aferent produsului respectiv, a transportului si a montajului acestuia. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a programa livrarea si montajul in functie de diponibilitatea echipelor de montaj, aceasta durata putand fi prelungita pana la 20 de zile lucratoare.

Comanda online nu reprezinta nici un fel de angajament intre parti si are strict rol de informare asupra produsului comandat.

Pretul final poate varia in functie de tipul montajului, costul de transport, lungimea traseului frigorific la care se monteaza echipamentul


Obligatiile si drepturile cumparatorului

Cumparatorul are obligatia sa citeasca Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului, sa citeasca caracteristiciile produselor, sa verifice si sa inteleaga pretul produsului afisat, pretul transportului si pretul montajului afferent

Cumparatorul are obligatia sa puna la dispozitia vanzatorului datele necesare facturarii, datele necesare livrarii si sa asigure front de lucru pentru desfasurarea activitatilor specifice pentru instalarea produsului comandat. In cazul in care nu sunt asigurate cele de mai sus, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda fara alte notificari scrise sau verbale.

Cumparatorul are dreptul sa fie informat asupra produsului comandat in momentul confirmarii telefonice,  sa stie pretul total de achizitie, transport si montaj.

Cumparatorul are dreptul sa utilizeze oricare din metodele de livrare si plata oferite de vanzator


Obligatiile si drepturile vanzatorului

Vanzatorul are obligatia sa confirme sau sa infirme telefonic orice comanda online venita din partea cumparatorului

Vanzatorul are obligatia sa ofere cumparatorului informatii reale in ceea ce priveste pretul si caracteristicile produsului cumparat.

Vanzatorul are dreptul sa solicite plata in avans pentru anumite produse.

Vanzatorul are dreptul sa anuleze o comanda daca cumparatorul nu este de acord cu modalitatea de plata, termenul de livrare, costul de achizitie.

Vanzatorul isi rezerva proprietatea asupra produsului, pana la achitarea integrala a acestuia de catre cumparator.


Forta majora

Forta majora exonereaza de raspundere ambele parti incluzand aici cauze natural (cutremure, inundatii, incendii, ninsori, drumuri blocate, cauzele generate de grevele generale, problemele de iluminare de la sursa, defectiuni ale retelei electrice ale orasului sau alte cauze ce nu sunt sub nici o forma cauzate sau sub controlul vreuneia din parti.


Alte clauze

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a selecta clientii in functie de comporatmentul acestora la confirmarea telefonica, sau la contactul cu reprezentantii vanzatorului.

Dreptul de retur al produselor se anuleaza in cazul in care este deteriorat ambaljul produselor

In cazul in care produsele sunt returnate, vanzatorul are dreptul sa solicite decontarea cheltuielilor de transport

Persoanele minore au dreptul a incheia o comanda numai cu acordul reprezentantilor legali.


Confidentialitate & Protectia Datelor cu Caracter Personal

Confidentialitatea si securitatea datelor clientilor nostri este foarte importanta pentru noi, iar abordarea noastra este deschisa si in acelasi timp transparenta.

(1) Cine este operatorul datelor cu caracter personal?

Firma SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL  (Cod Fiscal: RO 36321559 / Nr. Reg. Comertului: J40/9659/2016 / Adresa: Strada Olimpiadei Nr. 20, Bucuresti, Romania) este operatorul datelor cu caracter personal pe care le transmiteti acestui website si raspunde in totalitate de acestea conform legislatiei aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal.


(2) Unde sunt stocate si prelucrate datele cu caracter personal?

Datele sunt stocate, prelucrate si transmise doar in Spatiul Economic European (SEE):

Acest website este gazduit pe servere profesionale in centre de date din Nurnberg si Munchen (Germania) unde se face stocarea datelor cu caracter personal atunci cand dvs. le transmiteti prin formularele special concepute. Pentru prelucrarea si stocarea ulterioara acestea sunt preluate de angajatii SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL pentru prelucrare si stocare in Bucuresti (Romania) si, in eventualitatea in care este cazul livrarii prin curier, acestea vor fi transmise firmelor de curierat care va vor livra comanda / comenzile (doar in Romania). Orice actiune se va realiza in conformitate cu legislatia in vigoare.


(3) Cine are acces la datele dumneavoastra cu caracter personal?

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transmise in cadrul SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL si tertilor cu care firma lucreaza pentru a va putea oferi servicii. (exemplu: crearea AWB-ului necesar coletului pentru livrarea comenzilor plasate)

Datele transmise tertilor sunt utilizate strict pentru a va oferi serviciile noastre. Nu transmitem, nu vindem si nu cedam in niciun fel datele dumneavoastra in alte scopuri decat cele precizate.

Tertii au un drept sau o obligatie independenta de a va prelucra datele cu caracter personal.


(4) Care este temeiul legal pentru prelucrare?

In general prelucrarea si colectarea datelor cu caracter personal pe acest website este necesara pentru onorarea comenzilor plasate si este impusa de reglementari, dar va vom informa daca este necesara pentru incheierea unui contract. Prelucrarea nu se va realiza fara consimtamantul dumneavoastra.


(5) Pentru cat timp salvam datele cu caracter personal?

Va vom pastra datele atat timp cat sunteti un client activ, si conform legislatiei in vigoare.


(6) De ce folosim datele dumneavoastra cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt folosite pentru a va gestiona comenzile prin intermediul serviciilor noastre online. Va vom trimite notificari utile privind statusul comenzilor, starea livrarii sau in cazul in care apar probleme privind livrarea sau continutul comenzilor. Datele vor mai fi folosite pentru a trata reclamatiile si garantiile pentru produsele comercializate si pentru a va identifica si a va confirma varsta legala pentru cumparaturi online. 


(7) Ce tipuri de date cu caracter personal prelucram?

Prelucram informatii de contact (nume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon), informatii despre comenzi, inclusiv istoricul lor, contul sau codul de client pe care il aveti in cadrul website-ului.


(8) Care sunt drepturile dumneavoastra?

Dreptul de acces la datele personale: aveti dreptul de a solicita informatii in legatura cu datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra. Mai mult de atat, am creat in contul dvs. de client o sectiune speciala in care puteti introduce adresa dumneavoastra de e-mail si sistemul va trimite automat toate informatiile pe care le detinem despre dumneavoastra. Ne puteti contacta la adresa de e-mail contact@aerconditionatrapid.com si va vom da informatii suplimentare daca aveti nevoie.


Dreptul la portabilitate: de fiecare data cand prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal prin mijloace automate in baza acordului dumneavoastra, aveti dreptul la portabilitatea acestora, adica sa obtineti transferul unei copii a datelor dumneavoastra intr-un format popular si prelucrabile automat catre dumneavoastra sau catre o alta parte. Puteti descarca datele dumneavoastra in formatul CSV folosind link-urile prezente in sectiunea "Dreptul la portabilitate" din contul dumneavoastra de client.


- Dreptul la stergerea datelor / Dreptul de a fi uitat: aveti dreptul de a sterge datele cu caracter personal si de a impiedica procesarea in urmatoarele circumstante specifice:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost initial colectate sau prelucrate;
  • va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea;
  • va opuneti prelucrarii in temeiul art. 21 alin. (1) "Dreptul la opozitie";
  • exista neclaritati in legatura cu legalitatea acestora;
  • acestea trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului;
  • datele cu caracter personal apartin unor copii, cu varsta sub 16 ani.

Puteti sterge datele folosind sectiunea speciala "Dreptul de a fi uitat" din contul dumneavoastra de client.


- Dreptul dumneavoastra de a va opune marketingului direct: aveti dreptul sa va opuneti marketingului direct, insa firma noastra nu efectueaza astfel de practici in acest moment.


- Dreptul la rectificare: aveti dreptul de a solicita rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care acestea sunt incorecte sau sa le completati daca sunt incomplete. Daca aveti un cont de client pe acest website va puteti edita datele cu caracter personal din contul dumneavoastra de client in sectiunea "Dreptul la modificarea datelor".


- Dreptul de a va opune prelucrarii bazate pe interes legitim: aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal bazate pe interesul legitim in cadrul SC CLIMA SOLUTION PROVIDER SRL.


- Dreptul la restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor intr-unul din urmatoarele cazuri:

  • exactitatea datelor este contestata pentru o perioada care ne permite ca operator sa verificam exactitatea respectivelor date;
  • prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
  • nu mai avem nevoie (ca operatori) de acestea in scopul prelucrarii, dar persoana vizata ni le solicita pentru o actiune in instanta;
  • v-ati opus prelucrarii (Art. 21 - Alin. 1) pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime (ca operatori) prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.


- Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere: daca dumneavoastra considerati ca prelucram datele intr-un mod incorect ne puteti contacta si vom lua masurile necesare indreptarii situatiei sau aveti dreptul sa va adresati unei autoritati de supraveghere.


Vom gestiona toate solicitarile dumneavoastra si va vom sta intotdeauna la dispozitie la adresa de e-mail contact@aerconditionatrapid.com deoarece acordam o atentie deosebita protectiei datelor in general.


(9) Suport, informatii si reclamatii legate de protectia datelor cu caracter personal

Ne puteti contacta oricand la adresa de e-mail contact@aerconditionatrapid.com pentru orice nelamuriri, imbunatatiri sau reclamatii legate de protectia datelor si va vom raspunde inapoi cat se poate de rapid.


(10) Cookie-uri prezente pe acest website

Cookie-urile folosite de site-ul nostru sunt urmatoarele (si reprezinta minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului):

1) currency - moneda in care sunt prezentate preturile produselor - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a defini moneda site-ului, in cazul nostru este setat RON (leul romanesc) intotdeauna;

2) language - limba site-ului - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a seta limba site-ului, in cazul site-ului nostru limba romana este setata intotdeauna;

3) PHPSESSID - customer session cookie - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a identifica sesiunea utilizatorului - expira / se sterge automat cand inchideti browser-ul;